marți , iunie 25 2024
Breaking News

Chirurgie Dentara Brasov

Ce ar trebui sa stiu despre chirurgie dentara Brasov?

In fiecare zi exista pacienti care au nevoie de chirurgie dentara Brasov. Adesea, la auzul termenului de chirurgie dentara, pacientii se panicheaza, deoarece le este teama de interventiile chirurgicale.

Cu toate acestea, nu ar trebui sa aiba teama de chirurgia dentara. Mai multe detalii cu privire la aceasta procedura sau mai bine spus la aceste proceduri, puteti afla in randurile urmatoare.

Chirurgie dentara Brasov: Prezentare generala

Chirurgia dentara este un termen larg care se refera la o gama larga de proceduri medicale care implica gingiile si dintii. Acestea includ tratamentul de canal radicular, implanturile si extractia molarilor de minte.

Dintre diferitele proceduri de chirurgie dentara, poate cea mai comuna este indepartarea molarii de minte. In acest articol, vom vorbi mai multe despre indepartarea molarii de minte pentru a putea fi pregatiti de o astfel de interventie chirurgicala.

Extractii ale molarilor de minte

Indepartarea molarilor de minte este putin diferita de indepartarea dintilor obisnuiti, deoarece se face printr-o chirurgie dentara Brasov.

Chirurgie Dentara BrasovPacientii vor avea nevoie de anestezie pentru a urma o astfel de procedura. Acest lucru este valabil mai ales daca li se indeparteaza toti dintii de minte in acelasi timp sau daca le este frica reala de scaunul dentistului.

Pentru a indeparta molarii de minte, medicul dentist va va deschide tesutul gingival. Va curata osul sau resturile care acopera molarul de minte, iar apoi poate decide daca extrage molarul de minte intreg sau daca pentru a fi mai usor de indepartat, il taie in bucati mai mici. Cand indeparteaza dintele, va coase locul pentru a se vindeca.

Recuperarea dupa procedura

Recuperarea dupa o chirurgie dentara Brasov de indepartare a molarii de minte, dureaza de obicei cateva zile. In plus, ar putea fi necesar sa luati analgezice pentru a numara durerea. Pentru a va grabi recuperarea, tineti cont de urmatoarele sfaturi:

1. Nu stati intins pentru a nu prelungi sangerarea.

2. Puneti o punga de gheata pe dumneavoastra in primele 24 de ore.

3. Relaxati-va. Activitatea intensa creste de fapt sangerarea.

4. Consumati doar alimente moi si adaugati treptat elemente solide in meniu, pe masura ce va vindecati.

5. Nu folositu paie pentru baut. Suptul unui pai poate slabi un cheag de sange si, astfel, poate intarzia vindecarea.

Sfaturi de vindecare de la chirurgia dentara

Indepartarea molarilor de minte este o chirurgie dentara adesea asociata cu durerea. Dar cu toate acestea, puteti ameliora durerea si umflarea prin clatire cu solutie salina de mai multe ori pe zi, in prima zi dupa operatie. Daca sunteti fumatori, renuntati la acest obicei pentru cel putin o zi. Fumatul poate de fapt slabi cheagul si poate intarzia vindecarea. De asemenea, deoarece fumatul scade aportul de sange, va expuneti gingiile in pericol de aparitie a germenilor si a contaminantilor.

Dupa cum puteti vedea de mai sus, procesul de extragere a molarilor de minte si de recuperare este o procedura de chirurgie dentara dureroasa.

Dar uneori va trebui sa aveti parte de o astfel de chirurgie dentara Brasov. Medicul dumneavoastra v-ar putea recomanda aceasta procedura pentru a corecta o problema reala sau pentru a preveni o problema viitoare.

Problemele cu molarii de minte apar de obicei daca maxilarele nu sunt suficient de mari pentru a se adapta la cresterea dintilor. Molarii de minte pot provoca de asemenea, o infectie a gingiilor.

Uneori este posibil ca dintele sa nu rupa niciodata gingiile, si sa provoace cresterea unui lambou de tesut gingival peste el. Cand se intampla acest lucru, alimentele si germenii pot ramane prinsi si pot provoca o infectie.

Verifica si

Operatii Pentru Cataracta

Operatii Pentru Cataracta

De la aparitia cataractei pana la operatii pentru cataracta De la aparitia cataractei poate trece …

Close