marți , iunie 25 2024
Breaking News

Endocrinologie Brasov

Cand merg pacientii la endocrinologie Brasov?

Se intampla de multe ori ca medicul de familie sa isi trimita pacientii la cabinetul de endocrinologie Brasov. De ce se intampla acest lucru, ce este endocrinologia si multe alte detalii, puteti afla in continuare.

Ce este endocrinologia si ce se intampla la endocrinologie Brasov?

Endocrinologia este stiinta care are ca obiect de studiu bolile cauzate de hormoni. Un endocrinolog poate diagnostica si trata problemele hormonale si complicatiile care sunt provocate de acestea.

Hormonii au rolul de a regla metabolismul, respiratia, cresterea, reproducerea, perceptia senzoriala si miscarea. Dezechilibrele hormonale sunt principala cauza pentru un numar mare de afectiuni medicale.

Endocrinologia se concentreaza atat pe hormoni, cat si pe multitudinea de glande si tesuturi care ii produc. Oamenii au peste 50 de hormoni diferiti. Acestia pot exista in cantitati foarte mici si inca au un impact semnificativ asupra functiei si dezvoltarii corpului.

Endocrinologie BrasovCand sistemul endocrin produce cantitati incorecte de anumiti hormoni, o persoana poate dezvolta diferite tipuri de afectiuni. Pentru a da cateva exemple amintim diabetul, sindromul Cushing, insuficienta suprarenala si boala Addison, hipertirodismul sau pubertatea precoce.

Cand sa contactati un medic pentru simptome endocrine

Daca sunteti de parere ca aveti o tulburare endocrina, ar trebui sa discutati cu un medic de la endocrinologie Brasov. Un diagnostic precis poate fi de folos pentru a incepe tratamentul, ceea ce va poate imbunatati simptomele.

Adesea, tratamentul unei tulburari endocrine poate reduce riscul unei persoane de a dezvolta complicatii asociate cu acea tulburare.

Vizita la endocrinolog

Endocrinologul este un medic specializat in diagnosticarea si tratamentul unei varietati de afectiuni legate de dezechilibre si probleme hormonale. In timpul primei vizite, medicul va adresa pacientului o serie de intrebari pentru a ajuta la stabilirea unui diagnostic.

Va dori sa afle daca aveti istoric familial de boli hormonale, ce medicamente luati, daca aveti alergii sau alte afectiuni medicale. Va dori sa va cunoasca si obiceiurile alimentare.

Apoi va va verifica ritmul cardiac si tensiunea arteriala, pielea si parul. Poate sa va recomande prelevarea probelor de urina si sange. Apoi, dupa ce va stabili diagnosticul, va recomanda un tratament in functie de conditia de baza care cauzeaza simptomele.

Verifica si

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov

Ce ar trebui sa stiu despre chirurgie dentara Brasov? In fiecare zi exista pacienti care …

Close