marți , iunie 25 2024
Breaking News

Operatii Pentru Cataracta

De la aparitia cataractei pana la operatii pentru cataracta

De la aparitia cataractei poate trece mai mult timp pana la necesitatea unei operatii pentru cataracta. Ce este cataracta dar si multe alte informatii le puteti afla in randurile care urmeaza.
Sunt necesare operatii pentru cataracta imediat dupa primirea diagnosticului?

Cataracta este intunecarea cristalinului ochiului, care este in mod normal limpede. Majoritatea cazurilor de cataracta se dezvolta lent in timp, provocand simptome precum vederea incetosata. Cataracta poate fi indepartata chirurgical printr-o procedura ambulatorie care restabileste vederea aproape tuturor.

Operatii Pentru CataractaCataracta se dezvolta atunci cand cristalinul din ochi, care este in mod normal clar, devine ceata. Pentru ca ochiul sa vada, lumina trece printr-o lentila transparenta. Lentila se afla in spatele irisului (partea colorata a ochiului). Lentila concentreaza lumina, astfel incat creierul si ochiul sa poata lucra impreuna pentru a procesa informatiile intr-o imagine.

Cand o cataracta se innoraste deasupra cristalinului, ochiul nu poate focaliza lumina in acelasi mod. Acest lucru duce la vedere incetosata sau alte pierderi de vedere (probleme de vedere). Modificarea vederii depinde de locatia si dimensiunea cataractei.

Factori de risc ai cataractei

Foarte multe persoane au intrebari cu privire la operatii pentru cataracta. Cu toate acestea, exista si persoane care isi doresc sa cunoasca mai multe informatii despre cauzele cataractei si despre factorii de risc. Vom vedea in continuare despre ce este vorba.

Majoritatea oamenilor incep sa faca si sa se gandeasca la operatii pentru cataracta in jurul varstei de 40 de ani. Dar probabil csa nu se observe ceva simptome decat dupa varsta de 60 de ani. Rareori, copiii se nasc cu cataracta din cauza unui defect congenital .

Este mai probabil sa dezvoltati cataracta daca:

  • Fumati.
  • Traiti intr-o zona cu poluare proasta a aerului.
  • Aveti obiceiul de a bea multt alcool.
  • Aveti antecedente familiale de cataracta.
  • Cum se trateaza cataracta?

Daca simptomele de cataracta sunt usoare, este posibil sa scapati fara operatii pentru cataracta. In acest caz s-ar putea sa aveti nevoie de o noua reteta pentru ochelari sau lentile de contact. Cataracta de obicei, se agraveaza in timp. In cele din urma, medicul dumneavoastra va va recomanda probabil o interventie chirurgicala pentru indepartarea cataractei.

In ce stadiu ar trebui indepartata cataracta?

Majoritatea oamenilor asteapta pana cand o cataracta provoaca o pierdere suficienta a vederii pentru a fi o problema, cum ar fi ingreunarea citirii sau conducerii. Uneori, oamenii au nevoie de operatie de cataracta pentru a vedea si a trata alte afectiuni ale ochiului, cum ar fi modificari ale retinei (tesutul din spatele ochiului) legate de varsta sau retinopatia legata de diabet.

Cine elimina cataracta?

Un oftalmolog (medic specializat in sanatatea ochilor) efectueaza o interventie chirurgicala de indepartare a cataractei.

Cum se elimina cataracta?

In timpul operatiei de cataracta, chirurgul indeparteaza cristalinul intunecat si il inlocuieste cu un implant de cristalin artificial. Noua lentila este clara, modelata pentru a se potrivi cu ochiul dvs., si este personalizata pentru nevoile dvs de vedere.

Indepartarea cataractei dureaza aproximativ o ora. Se face cu anestezie locala (medicament pentru a amorti o anumita zona). Medicul dumneavoastra va folosi picaturi pentru ochi sau o injectie pentru a va amorti ochiul. Veti fi treaz, dar nu veti simti si nu veti vedea procedura.

Acestea sunt asadar, informatii pe scurt pe care trebuie sa le cunoastem cu totii referitor la cataracta. Cu cat avem mai multe cunostinte, cu atat putem lupta mai repede si mai eficient impotriva acestei tulburari.

Verifica si

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov

Ce ar trebui sa stiu despre chirurgie dentara Brasov? In fiecare zi exista pacienti care …

Close